Trileçe Nasıl Yapılır? Ustasından En Güzel Trileçe Tarifi

Trileçe Nasıl Yapılır? Ustasından En Güzel Trileçe Tarifi
Son yılların favori tatlısı olan trileçe nasıl yapılır? Trileçe yapımı, hazırlanışı ve servise sunumunun ayrıntılı detayları yazımızda.

Trileçe nasıl yapılır? Trileçe tarihi, yapımı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları yazımızın devamında.

Trileçe İçin Gerekli Malzemeler

Kek İçin Gerekli Malzemeler;

# Toz Şeker (1.5 Çay Bardağı?

# Un (1 Su Bardağı)

# Yumurta (4 Adet)

# Vanilya ve Kabartma Tozu (1'er Paket)

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler;

# Soğuk Sür (3 Su Bardağı)

# Şeker (1 Su Bardağından Biraz Az)

# Süt Kreması (20 Ml)

Karamel İçin Gerekli Malzemeler;

# Toz Şeker (5 Yemek Kaşığı)

# Süt Kreması (200 Ml)

# Tereyağı (2 Yemek Kaşığı)

Yapılışı

Kek'in Hazırlanışı

Bir kap içerisine yumurta ve şekeri koyup iyice karıştırılmalıdır. Malzemeler iyice karıştıktan sonra karışımının içerisine yavaş yavaş (topaklanmaması için) un, kabartma tozu ve vanilyayı döküyoruz.

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra altını yağladığınız fırın tepsisi veya bor camın içine dökün. Ardından daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar (yaklaşık 40-45 dakika) kontrollü olarak pişirin.

Şerbet Hazırlanışı

Şerbet için yukarıda verdiğimiz malzemeleri bir kabın içerisine koyarak mikser yardımı ile karıştırın. Karışımda köpük sütün üzerine çıktığı zaman karışımınız tamam demektir.

Karamel Sos Yapılışı

Şeker teflon bir tavaya konulup esmerleşinceye kadar kızartılır. (Dikkat edin yakmayın.) Şekerin rengi koyulaşmaya başladığında içerisine tere yağını koyun. Tereyağı eridikten sonra üzerine süt kremasını dökün ve hızlıca karıştırmaya başlayın.

Servis Edilmesi

Kekiniz fırında b-pişerken üzerine kürdan veya bıçak yardımı ile küçük delikler açarak iç tarafının da pişmesini sağlayın. Ayrıca bu işlem kremanın da iyice yayılmasına ortam hazırlayacaktır.

Kek piştikten sonra dilimlere ayırın ve şerbeti üzerine azar azar dökmeye başlayın. Şerbeti döktükten sonra keki, şerbeti çekmesi için buzdolabına koyun. 2 saate yakın bir zaman içinde dolapta bırakılan tatlının üzerine karameli dökün.

Afiyet Olsun..!!

Tarife eklemek istediğiniz kısımlar varsa aşağıda yer alan yorum bölümünden katkıda bulunabilirsiniz.

5haber.com  |  Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.