Tüpraş (TUPRS), İran'ın El Koyduğu Petrolü Geri Aldı

Tüpraş (TUPRS), İran'ın El Koyduğu Petrolü Geri Aldı
Tüpraş, İran'ın el koyduğu 1 milyon varil ham petrolü başarılı bir operasyonla kurtardı. Olay, enerji piyasasında büyük yankı uyandırdı ve Tüpraş'ın profesyonel yaklaşımı uluslararası arenada takdir topladı.

Tüpraş'ın kritik operasyonu

Tüpraş, İran'ın aylar önce el koyduğu bir petrol tankerinde bulunan 1 milyon varil ham petrolü başarılı bir şekilde kurtardığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, petrolün güvenli bir şekilde başka bir gemiye transfer edildiği belirtildi.

İran'ın petrol tankeri operasyonu

Olayın detaylarına göre, Tüpraş'ın Irak devlet petrol şirketi SOMO'dan satın aldığı yaklaşık 1 milyon varil ham petrolü taşıyan St. Nikolas gemisi, 11 Ocak 2024 tarihinde Umman açıklarında İran makamları tarafından alıkonulmuştu. Bu kritik olay, petrol piyasasında endişe yaratmış ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmişti.

tupras-bqkk-cover-1.jpg

Petrolün güvenli bir şekilde kurtarılması

23-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, St. Nikolas gemisinde bulunan ham petrol başka bir gemiye transfer edildi. Tüpraş, bu transferin ardından petrolün eylül ayında rafinerilerine ulaşmasını beklediklerini duyurdu. Şirket yetkilileri, bu sürecin titizlikle yönetildiğini ve operasyonun uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Tüpraş'ın açıklaması;

Tüpraş'tan yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Irak devlet petrol şirketi SOMO’dan satın aldığımız yaklaşık 1 milyon varil ham petrolü taşıyan St. Nikolas gemisinin, 11 Ocak 2024 tarihinde Umman açıklarında İran makamlarınca alıkonulduğu daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. 23-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen gemiden gemiye transfer operasyonuyla söz konusu ham petrolün tamamı şirketimizce geri alınmış olup, eylül ayında rafinerimize ulaşması beklenmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.