Uzman Öğretmen ve Başöğretmen Eğitimleri ÖBA Üzerinden Mi Yapılacak?

Uzman Öğretmen ve Başöğretmen Eğitimleri ÖBA Üzerinden Mi Yapılacak?
Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimlerinin 2024-2025 eğitim öğretim yılında ÖBA üzerinden çevrimiçi olarak verilmesi planlanıyor. Eğitim sendikalarının talepleri doğrultusunda Kasım ayında başlayacak eğitimler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yönetmelik yayınlaması bekleniyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında uzman öğretmen ve başöğretmen olarak görev almak isteyen öğretmenler, kariyer basamakları için gerekli eğitimleri tamamlamak zorunda. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği bu eğitimlerin nasıl yapılacağı ise öğretmenler tarafından merakla bekleniyor.

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitimleri Nereden Alınacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu gereği, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik pozisyonlarına atanmak için eğitimlerin tamamlanması zorunludur. Bu eğitimlerin, öğretmenler için kurulan Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden verilip verilmeyeceği konusu gündemde. Öğretmen akademilerinin kurulum süreci devam ettiği için 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla eğitimlerin ÖBA üzerinden yapılması bekleniyor.

ÖBA Üzerinden Eğitimler Verilecek mi?

Eğitim sendikaları, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimlerinin 11 ve 15 Kasım tarihleri arasında ÖBA üzerinden verilmesi yönünde talepte bulundu. Akademik altyapının henüz tamamlanmamış olması nedeniyle, uzman öğretmen ve başöğretmen adayları bu eğitimlere çevrimiçi platformlar üzerinden katılacak.

Yeni Yönetmelik Bekleniyor

MEB, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyer basamakları için yeni bir yönetmelik yayınlamaya hazırlanıyor. Bu yönetmelik ile öğretmenlerin kariyer yolunda ilerlemesi için gerekli koşullar netleştirilecek. Söz konusu yönetmelik yayınlandığında, 10 yıllık mesleki tecrübesi olan öğretmenlerin uzman öğretmen, 10 yıllık uzman öğretmenlik tecrübesi olan öğretmenlerin ise başöğretmen olma süreçleri resmiyet kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.