Wells Fargo'dan Dolar/TL Tahmini: Enflasyon ve Kur Beklentileri

Wells Fargo'dan Dolar/TL Tahmini: Enflasyon ve Kur Beklentileri
Wells Fargo Ekonomisti Brendan McKenna, Türkiye'de yıl sonu enflasyonun yüzde 55-60 arasında olacağını ve dolar/TL kurunun 32,5 TL seviyesine gerileyebileceğini öngörüyor.

Türkiye’de Enflasyon Yüzde 55-60 Arasında Bekleniyor

Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, Türkiye'de yıl sonu enflasyon oranının yüzde 55-60 aralığında olacağını öngördü. McKenna, mevcut durumu değerlendirirken, dolar/TL paritesinin de yıl sonuna kadar düşüş göstereceğini belirtti. Doların, yıl sonu itibarıyla 32,5 TL seviyesine gerileyeceğini tahmin ettiğini açıkladı.

McKenna'nın Enflasyon Tahmini

CNBC-e'ye yazılı bir açıklama yapan McKenna, Türkiye'de yıl sonu enflasyon oranının resmi beklentilerin üzerinde olacağını vurguladı. "Yıl sonunda enflasyonun yüzde 38 olması bana iddialı görünüyor," diyen McKenna, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz oranlarını mevcut seviyelerde tutmasının bile dezenflasyonu tam anlamıyla sağlayamayacağını belirtti. McKenna, yıl sonu enflasyonunun yüzde 55-60 seviyelerine yaklaşmasını beklediğini ifade etti.

'Not Artırımları Gelebilir'

McKenna, önümüzdeki 12-24 ay içinde Türkiye'nin 'rasyonel' ekonomi politikalarına daha sıkı bağlı kalması durumunda, ülkenin kredi notunun iyileşebileceğini belirtti. Kurumların kredibilitesinin artmasıyla birlikte, derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye not artırımı yapabileceğini öngördü. "Türkiye'nin politika çerçevesi daha ortodoks bir yöne kaydıkça ve kurumlar kredibilitelerini yeniden kazandıkça, önümüzdeki 12-24 ay içinde ilave not artırımlarının gerçekleşmesini bekliyorum," dedi.

Dolar 2024 Yıl Sonunda Ne Olur?

McKenna, dolar/TL paritesine ilişkin yıl sonu beklentilerini 32,5 TL olarak açıkladı. Mevcut seviyelerin zirve olduğunu ve TL’nin yıl sonuna kadar kademeli olarak toparlanabileceğini belirtti. Bu tahmin, Türkiye'nin ekonomik istikrarının sağlanması durumunda dolar/TL kurunda önemli bir iyileşme öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.