Yarın 2 Şirket Bedelsiz Sermaye Artırımı Yapacak!

Yarın 2 Şirket Bedelsiz Sermaye Artırımı Yapacak!
Yarın, Borsa İstanbul'da iki şirket bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirecek. Rodrigo Tekstil ve Yükselen Çelik, hissedarlarına yüksek oranlarda bedelsiz pay dağıtacak.

Borsa İstanbul’da haftanın son işlem günü olan 26 Temmuz Cuma günü, iki şirketin bedelsiz sermaye artırımına sahne olacak. Sermaye Piyasası Kurulu’nun geçtiğimiz hafta onayladığı 2 şirketin bedelsiz pay alma hak kullanım başlangıç tarihi 26.07.2024 olarak belirlendi. İşte yarın bedelsiz verecek hisseler…

Rodrigo Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (RODRG)

26 Temmuz 2024 Cuma günü bedelsiz sermaye artırımı yapacak olan ilk şirket Rodrigo Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (RODRG) olacak. Şirket, hissedarlarına %300 oranında bedelsiz pay verecek. Rodrigo Tekstil, 15 Mayıs 2024 tarihinde yapılan bedelsiz sermaye artırımı başvurusu ile dikkat çekmişti ve bu başvuru 19 Temmuz 2024 tarihinde yayınlanan SPK bülteni ile onaylanmıştı.

Yükselen Çelik A.Ş. (YKSLN)

İkinci bedelsiz sermaye artırımı ise Yükselen Çelik A.Ş. (YKSLN) tarafından gerçekleştirilecek. Şirket hissedarları %100 oranında bedelsiz pay alacak. Yükselen Çelik, 26 Aralık 2023 tarihinde SPK’ya yaptığı bedelsiz başvurusu ile gündeme gelmişti. Bu başvuru, 19 Temmuz 2024 tarihli SPK bülteninde onaylanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.