YEO Teknoloji (YEOTK), İtalya'daki GES Projesinin Tamamlandığını Duyurdu

YEO Teknoloji (YEOTK), İtalya'daki GES Projesinin Tamamlandığını Duyurdu
YEO Teknoloji, İtalya'da bulunan 7,4 MWp kapasiteli güneş enerjisi santralini tamamladı ve açılışını gerçekleştirdi. Proje, yılda 11.000 MWh enerji üretimi ve 13.000 ton/yıl karbon salınımı azaltımı hedefliyor.

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. (YEOTK), 5 Ağustos 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bir açıklamayla, GES Yatırımının Devreye Alınması hakkında bilgi verdi.

İtalya'da 7,4 MWp Kapasiteli GES Yatırımı Tamamlandı

Şirket, 29 Kasım 2023 tarihli KAP bildiriminde inşaatına başladığını duyurduğu ve %51 ortak olduğu Defic Globe Enerji A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olan Yiltun SRL’nin, İtalya Bressena'da bulunan 7,4 MWp kapasiteli GES yatırımını tamamlayarak açılışını gerçekleştirdiğini belirtti. Bu projede yılda 11.000 MWh enerji üretimi hedefleniyor ve 13.000 ton/yıl karbon salınımının önüne geçilmesi bekleniyor.

Yenilenebilir Enerji Hedefleri ve Global Vizyon

YEO Teknoloji, yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedeflediğini açıkladı. Şirket, dünyanın farklı coğrafyalarında ofisleri ve iş yapma kabiliyetiyle, söz konusu projenin finansmanını Avrupa kaynaklı sağlayarak hem global bir oyuncu olma yolunda önemli bir adım atmış hem de yatırımcı kimliği ile dikkat çekmiştir.

Projenin Önemi ve Kamuoyuna Duyuru

Bu önemli yatırımın tamamlanmasıyla birlikte, YEO Teknoloji'nin yenilenebilir enerji alanındaki kararlılığı ve sürdürülebilirlik hedefleri bir kez daha vurgulanmış oldu. Kamuoyuna ve Sayın Ortaklarımıza saygı ile duyurulur.

5Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.