YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
YKS tercih sonuçlarının 15 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor. Öğrenciler, ÖSYM'nin resmi sitesinden sonuçlara ulaşabilecek.

YKS tercihlerinin son bulduğu tarih olan 4 Ağustos'tan sonra öğrenciler, yerleştirme sonuçlarını merakla beklemeye başladılar. Peki, YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Merkezi sınav sonuçları açıklandı, şimdi sıra yerleştirme sonuçlarında

YKS kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınav sonuçları, 16 Ağustos tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. Bu sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, 25 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihlerini tamamladılar.

Kontenjan daraltma ve titizlikle yapılan tercihler

Bu yıl, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan kontenjan daraltma işlemleri nedeniyle, öğrenciler ve rehber öğretmenler, tercih sürecinde büyük bir özen gösterdiler. Ortaöğretim kurumlarına atanan rehber öğretmenler, 25 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında, öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sundular.

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Bu yıl üniversite kayıtları, 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu sebeple, YKS tercih sonuçlarının 15 Ağustos tarihinden itibaren https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden açıklanması bekleniyor. Öğrenciler ve aileler, bu tarihte sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin resmi internet sitesine yoğun ilgi gösterecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.