2024 DYK başvuruları tamamlandı! Öğretmen ve öğrencileri hangi adımlar bekliyor?

2024 DYK başvuruları tamamlandı! Öğretmen ve öğrencileri hangi adımlar bekliyor?
2024 Devlet Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için öğrenci ve öğretmen başvuruları sona erdi. Peki, süreç nasıl ilerleyecek? İşte MEB'in açıkladığı adımlar.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesi üzerinden duyurduğu bilgiye göre, 2024 Devlet Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için öğrenci ve öğretmen başvuru süreci 5-16 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Başvuruların ardından merak edilen bir sonraki aşamalar ise netleşti.

DYK kılavuzuna göre süreç nasıl işleyecek?

MEB'in yayımladığı DYK Kılavuzu'na göre, 19 Ağustos tarihinde yeni bir aşama başlıyor. Kurs Merkezi Müdürlükleri, öğretmen ihtiyacını e-kurs modülüne girerek, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından öğretmenlerin görevlendirilmesi sağlanacak. Bu süreç 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek ve görevlendirmeler tamamlanacak.

Kurs sınıfları ne zaman oluşturulacak?

Başvuruların tamamlanmasının ardından, 26-29 Ağustos tarihleri arasında kurs sınıflarının oluşturulması planlanıyor. Bu sürecin ardından kurslar, 2 Eylül tarihinde başlayacak. Kurslar, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek ve 6 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.

5haber / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.