21 Ekim'den Sonra 5 Gün İzinli Sayılacak Öğretmenler Kimler?

21 Ekim'den Sonra 5 Gün İzinli Sayılacak Öğretmenler Kimler?
21 Ekim'den itibaren 5 gün süreyle izinli sayılacak öğretmenler, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin provalarında görev alacak olanlardır.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan bazı öğretmenler, 21 Ekim'den itibaren 5 gün süreyle izinli sayılacak. Bu durum, öğretmenler arasında merak konusu olurken, hangi öğretmenlerin bu izinlerden yararlanacağıyla ilgili detaylar belli oldu.

Hangi Öğretmenler İzinli Sayılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, normal şartlarda öğretmenlere 21 Ekim tarihinden itibaren herhangi bir özel izin vermemektedir. Ancak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılacak olan kutlama ve törenlerde görev alacak öğretmenler, bu kapsamda izinli sayılacak. Özellikle il ve ilçe merkezlerinde düzenlenecek törenlerin provalarında görev alacak öğretmenler, bu sürede 5 gün boyunca izinli kabul edilecektir.

Prova Süreci Nasıl İşleyecek?

21 Ekim'de başlayacak olan provalar, yaklaşık 5 gün sürecek. Bu sürede öğretmenler, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin hazırlık aşamalarında aktif olarak görev alacaklar. Provalarda görev alan öğretmenler, aynı zamanda bu süreçte kendilerine tanımlanmış olan ders görevlerini de yerine getirmiş sayılacaklar. Yani, prova sırasında derse girmeyen öğretmenler, görevlerini icra etmiş kabul edilerek ders görevlerinden muaf olacaklar.

Ek Ders Ücreti Alınmayacak

Provalarda görev alan öğretmenlere, bu süre boyunca DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursu), Destek Eğitim Odası ve Ders Dışı Egzersiz Çalışmaları gibi ek derslerden ücret ödenmeyecek. Ayrıca, prova sürecinde nöbet görevleri de olan öğretmenler, bu nöbetlerden herhangi bir ek ücret alamayacaklar.

5 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.