Branş Öğretmenlerine Özel Ek Ders Ücreti Müjdesi

Branş Öğretmenlerine Özel Ek Ders Ücreti Müjdesi
2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda bazı branş öğretmenlerine yönelik özel ek ders ücreti uygulanacak. %25 artırımlı olarak ödenecek bu ek ders ücreti, belirli sınıflarda görev yapan öğretmenleri kapsıyor.

2024/2025 eğitim öğretim yılında ek ders ücretlerine yenilikler

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda öğretmenlere yönelik yapılacak ek ders ödemeleri ile ilgili olarak bazı branş öğretmenlerine özel ek ödemeler yapılacağı duyuruldu. Bu yenilik, eğitim alanında önemli bir değişiklik olarak dikkat çekiyor. Peki, hangi branşlar bu ödemeden yararlanacak?

Özel eğitim sınıflarında görev alacak branşlar

Okulların bünyesinde yer alan özel eğitim sınıfları için bazı derslerin, belirtilen branş öğretmenleri tarafından verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, müzik, beden eğitimi ve görsel sanatlar derslerini, ilgili branş öğretmenleri üstlenecek. Böylece, bu sınıflarda ders verecek öğretmenlere, normal ders ücretinin %25 artırımlı olarak ödenmesi planlanıyor.

8470.jpg

Ek ders ücreti ne kadar olacak?

Branş öğretmenlerine sağlanacak bu ek ders ücreti %25 artırımlı olarak belirlendi. Buna göre, her bir ders saati için ödenecek ücret 113,75 TL olarak açıklandı. Bu ücret, %27’lik vergi diliminde bulunan öğretmenler için geçerli olacak.

Kimler bu ücretten yararlanacak?

Söz konusu ek ders ücreti, özellikle orta ağır zihinsel engelli sınıfı, hafif zihinsel engelli sınıfı, orta ağır otizm sınıfı ve hafif otizm sınıfı olarak belirtilen sınıflarda ders veren öğretmenler için geçerli olacak. Bu öğretmenler, ders verdikleri her saat için belirlenen %25 artırımlı ek ders ücretini alacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.