Düşük Performanslı Öğretmenler Memurluğa Döndürülecek

Düşük Performanslı Öğretmenler Memurluğa Döndürülecek
Performansında iyileşme göstermeyen öğretmenler, memur statüsüne geçirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla yeni bir düzenleme hayata geçirdi. Performansı düşük olarak değerlendirilen öğretmenler, çeşitli eğitimlerle desteklenerek yeniden değerlendirmeye alınacak. Ancak, bu sürecin ardından performansında iyileşme görülmeyen öğretmenler, memuriyete dönecek.

Öğretmenler İçin Performans Değerlendirme Süreci

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni düzenlemeye göre, haklarında soruşturma açılan öğretmenler, müfettişler tarafından incelenecek. Performansı yetersiz bulunan öğretmenler, belirlenen öğretmen akademilerinde eğitim alacak.

Eğitim Sonrası Yeniden Değerlendirme

Söz konusu eğitim sürecini tamamlayan öğretmenler, farklı bir müfettiş grubu tarafından yeniden değerlendirilecek. Eğitim sonrası performansı yeterli bulunmayan öğretmenler, genel hizmetler sınıfında memurluk görevine atanacak.

Yasal Düzenleme ve Uygulama Detayları

İlgili düzenlemede, "Müfettiş denetimi sonucunda öğretmenlik yeterliliği tespit edilemeyen kadrolu öğretmenler, Akademi tarafından eğitime alınır. Eğitimi tamamladıktan sonra yeniden değerlendirilmeye tabi tutulurlar. İkinci değerlendirme sonucunda da yeterli görülmeyenler, genel idare hizmetleri sınıfına atanır." ifadeleri yer alıyor.

5Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.