Ek Ders Karşılığı Derse Giren Öğretmenler Kurs Açabilir Mi?

Ek Ders Karşılığı Derse Giren Öğretmenler Kurs Açabilir Mi?
Ek ders karşılığı derse giren öğretmenlerin, kurs açma yetkisi üzerine yeni gelişmeler yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın güncel düzenlemelerine göre öğretmenlerin ek ders görevleri ve kurs açma yetkileri detaylandırıldı.

Ek Ders Karşılığı Derse Giren Öğretmenlerin Kurs Açma Yetkisi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, ek ders saatleri ile ilgili yeni düzenlemeleri İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile paylaştı. Bu düzenlemeler kapsamında, ek ders karşılığı derse giren öğretmenlerin kurs açıp açamayacağı konusundaki detaylar netlik kazandı. Özellikle, haftada 30 saat müfredat kapsamında ders veren öğretmenlerin, ek olarak ders saatleri alıp almayacağı sorgulanıyor.

Öğretmenlerin Ek Ders Görevi ve Kurs Açma Yetkileri

Güncel açıklamalara göre, öğretmenlerin ve yöneticilerin ders saatleri ile ek ders görevleri hakkında şu detaylar öne çıkıyor:

  • 30 Saat ve Üzerinde Ek Ders: Normal müfredat kapsamında haftada 30 saat derse giren öğretmenler, ek ders saatleri ile ilgili belirli koşullara bağlı olarak ek görev alabilirler. Bu durumda, öğretmenlerin haftada 10 saate kadar ek ders görevi verilmesi mümkün olabilir.

  • Yüksek Öğrenimli Görevliler: Yüksek öğrenimli öğretmenler, sınıf öğretmenleri ve yöneticiler, öğretmen sayısının yetersiz olduğu durumlarda ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate kadar ek ders görevi alabilirler.

  • Ek Ders Görevi Sınırlamaları: Resmi görevi bulunan uzman ve usta öğreticilere haftada 10 saat, resmi görevi bulunmayanlara ise haftada 40 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu uygulama, okul öncesi, mesleki ve teknik ortaöğretim, özel öğretim ve yaygın eğitim kurumlarını kapsar.

Ek Ders ve Kurs Açma İlişkisi

Ek ders karşılığı derse giren öğretmenlerin, normal müfredat kapsamında haftada 30 saat ders verdikleri takdirde, bu öğretmenler ek olarak kurs açma yetkisine sahip olmayabilirler. Kurs açma yetkisi genellikle öğretmenlerin kendi kurumları dışındaki faaliyetleri kapsar ve özel düzenlemelere tabidir.

Eğer öğretmenler ek ders yükümlülüklerini tamamladıktan sonra, resmi görevliler kapsamında değerlendirilmiyorlarsa veya belirli şartları sağlıyorlarsa, bu durumda kurs açma yetkileri olabilir. Ancak, genel olarak ek ders karşılığı derse giren öğretmenlerin kurs açma yetkisi, ilgili mevzuat ve yönetmeliklere bağlı olarak değerlendirilir.

5haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.