Instagram Erişime Ne Zaman Açılacak? İnstagram Engeli ne zaman kalkacak ?

Instagram Erişime Ne Zaman Açılacak? İnstagram Engeli ne zaman kalkacak ?
Türkiye genelinde erişime kapatılan Instagram'ın ne zaman açılacağı merak konusu. Kaynaklar, platformun talepleri yerine getirmesi halinde erişim engelinin kalkabileceğini belirtiyor.

Sosyal medya platformu Instagram’a yönelik erişim engeli devam ediyor. Peki bu engel ne zaman kalkacak ve son durum nedir? İşte detaylar...

Geçtiğimiz cuma günü Türkiye genelinde erişime kapatılan sosyal medya platformu Instagram, hala kullanıcılara erişim imkanı sunmuyor. Bu gelişme üzerine "Instagram ne zaman açılacak?" sorusu gündemdeki yerini koruyor. CNN Türk Editörü Gülşen Coşkun, canlı yayında konuyla ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Gülşen Coşkun'un Açıklamaları

Gülşen Coşkun, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Erişim engeli hala sürüyor. 'Ne zaman açılacak?' henüz belli değil, ancak kaynaklarla konuştum. Instagram Türkiye'nin taleplerini yerine getirmediği için erişim engeli devam ediyor. Özellikle belirli içeriklerin kaldırılması talep edilmişti ancak Instagram bu konuda adım atmadı. Bu nedenle erişim engelinin sürdüğünü görüyoruz."

İnstagram'ın Ne Zaman Erişim Engeli Kalkar?

Peki erişim engeli ne zaman kalkacak? Kaynaklar, "Eğer Instagram Türkiye'nin taleplerini yerine getirirse, erişim engeli kalkar" diyor.

İstediğini Yayınlıyor, İstemediğini Yayınlamıyor Yorumları Yapıldı

Bu karar neden alındı? Instagram, cuma günü erişim engeline maruz kaldı. O dönemde, platformun Filistin ve suikaste uğrayan Hamas lideri Haniye’ye yönelik içeriklere sansür uyguladığı konuşuluyordu. Instagram’ın belirli içerikleri yayınlayıp, istemediklerini yayınlamadığı yönünde yorumlar yapıldı.

İnstagram Hangi Gerekçe ile Erişime Kapatıldı?

Peki Türkiye hangi gerekçeyle Instagram’a erişimi kapattı? İnternet ortamında yer alan yayınlara yönelik bir kanun var. Bu kanunun bir maddesinde katalog suçlar belirtiliyor. Ulaştırma Bakanı da bu konuya dikkat çekti. Katalog suçlar arasında Atatürk aleyhine işlenen suçlar, müstehcenlik, çocuğa yönelik cinsel istismar, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, milli güvenliğe yönelik suçlar bulunuyor.

Çifte Standart Vurgusu

Türkiye, bir süredir Instagram’da yer alan katalog suçlara yönelik bazı içerikleri platforma bildirdi. Instagram, "Bu içerikleri inceleyeceğiz" dedi. Ancak halen bu içeriklerin kaldırıldığına dair bir yanıt gelmediği belirtiliyor. BTK’nın erişim engeli yetkisi, katalog suçlar kapsamında kullanılıyor.

Batılı ülkelerde katalog suçlar kapsamında hemen adım atan Instagram, Türkiye’ye yönelik hızlı bir adım atmıyor yorumu yapıldı. Çifte standart vurgusu da bu noktada öne çıktı.

Şimdi herkesin gözü ve kulağı gelişmelerde. Ne zaman erişim engeli kalkacak? Bu süreci yakından takip edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.