Instagram'a erişim engeli: Neden kapatıldı, ne zaman açılacak?

Instagram'a erişim engeli: Neden kapatıldı, ne zaman açılacak?
Türkiye'de Instagram erişim engeli! Fahrettin Altun, Instagram'ın Haniye'nin taziye mesajlarını engellediğini belirterek sert tepki gösterdi. Erişim engelinin süresi belirsizliğini koruyor.

2 Ağustos'ta Türkiye'de en yaygın kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'da erişim sorunu yaşanıyor. Instagram'a giriş yapamayan kullanıcılar, problemin ne olduğunu araştırmaya başladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye'nin ölümü sonrası bir taziye mesajı yayımladı ve Instagram'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğini belirtti. Peki, Instagram kapandı mı, neden kapatıldı? Instagram ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Instagram neden kapatıldı?

2 Ağustos'ta en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram'a erişim engeli kararı aldı. Platformun kullanıcıları, "Instagram kapandı mı, neden kapatıldı? Instagram ne zaman açılacak?" sorularının yanıtını aramaya başladı.

Instagram kapandı mı?

BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenildi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz günü sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye'nin ölümü sonrası bir taziye mesajı yayımladı ve Instagram'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğini belirterek, "Ayrıca, Haniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir," ifadelerini kullandı.

t25-instagram-kapandi-mi-nede-490.webp

Instagram ne zaman açılacak?

Erişim engelinin ne kadar süreceğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar, Instagram'ın yeniden ne zaman erişime açılacağı konusunda belirsizlik yaşıyor.

Son dakika haberleri

2 Ağustos'ta Instagram'a Türkiye'de erişim engeli kararı geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan bu karar, sosyal medya kullanıcıları arasında geniş yankı uyandırdı. Platformun kullanıcıları, Instagram kapandı mı, neden kapatıldı? Instagram ne zaman açılacak? sorularının yanıtını bulmak için araştırmalarını sürdürüyor.

Instagram'a erişim engeli kararı

BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenildi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımladığını ve Instagram'ın bu paylaşımları engellediğini belirtti. Altun, "Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir," ifadelerini kullandı.

yjwxubc7uvkbyfwtups7-02082024e30fc027.webp

Erişim engelinin süresi

Erişim engelinin ne kadar süreceği konusunda yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Instagram kullanıcıları, platformun yeniden ne zaman erişime açılacağını merak ediyor.

Türkiye'de Instagram krizi

2 Ağustos'ta Türkiye'de Instagram'a erişim engeli kararı alınması, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük yankı uyandırdı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) bu kararı sonrası, kullanıcılar Instagram'a neden erişemediklerini merak ediyor.

Fahrettin Altun'un açıklamaları

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz günü sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye'nin ölümü sonrası bir taziye mesajı yayımladı ve Instagram'ın bu paylaşımları engellediğini belirtti. Altun, "Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir," ifadeleriyle Instagram'a yönelik tepkisini dile getirdi.

Kullanıcıların tepkisi

Instagram kullanıcıları, erişim engelinin ardından platformun ne zaman yeniden açılacağı konusunda belirsizlik yaşıyor. Yetkililerden resmi bir açıklama bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum