KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir? Taksitle Ödeme Sistemi ve Kredi Burs Dönüşümü Mümkün Mü?

KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir? Taksitle Ödeme Sistemi ve Kredi Burs Dönüşümü Mümkün Mü?
KYK kredisi başvurusunu iptal etmek isteyen öğrenciler, e-devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilir. KYK bursu kesilen öğrencilerin tekrar burs alma şansı yok, ancak kredi başvurusunda bulunabilirler.

KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir? İşte Adım Adım Rehber

Üniversite sınavında başarılı olup bir programa yerleştirilen öğrenciler, KYK yurt başvurularını tamamladıktan sonra KYK burs başvuruları ile ilgilenmeye başlar. Maddi destek arayan öğrenciler, devletin sağladığı geri ödemesiz burs için başvuru yaparken, aynı zamanda istemeden de olsa kredi başvurusu da yapmış olabilirler. Peki, KYK kredisi nasıl iptal edilir ve kredi burs dönüşümü mümkün müdür?

KYK Kredisi Almak İstemeyenler Ne Yapmalı?

Burs başvurusu sonucunda burs çıkmayan öğrencilere, belirli şartları karşılamadıkları takdirde devlet tarafından kredi verilmektedir. Ancak, bu kredinin geri ödemesi mezuniyet sonrası yapılmak üzere planlanmıştır. KYK kredisi alan bir öğrenci, dört yıl boyunca bu krediyi almak zorunda değildir. Kredi başvurusunu iptal ettirmek isteyen öğrenciler, istedikleri zaman e-devlet sistemi üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirler.

E-Devlet Üzerinden Kredi Başvurusu Nasıl İptal Edilir?

KYK kredi başvurusunu iptal etmek isteyenler, e-devlet üzerinden başvurusunu iptal edebilir ve sadece kullandıkları tutarı geri ödemekle yükümlü olurlar. Kredi borcu, öğrenim süresi sona erdikten iki yıl sonra ödenmeye başlanır ve bu ödeme, kredi alınan miktar kadar aylık taksitler halinde gerçekleştirilebilir.

KYK Bursu Yerine Kredi Çıkarsa Ne Olur?

KYK burs başvurusu yapan bir öğrenciye burs yerine kredi çıkması durumunda, sistemde kredi çıktığı gözükse bile öğrenci taahhütnameyi onaylamazsa başvurusu kabul edilmemiş sayılır. Bu durumda, öğrenci kredi almak zorunda kalmaz ve başvuru süreci sonlanır.

Bursu Kesilen Öğrenciler Ne Yapabilir?

KYK bursu alan bir öğrenci, derslerde başarısız olması durumunda bursu kesilir. Bursu kesilen öğrenci, derslerde yeniden başarı gösterse dahi burs kaydı yenilenmez ve burs alma şansı kaybolur. Ancak, bu öğrenci bursu kesildikten sonra KYK kredisi için başvuruda bulunabilir. Bunun için Genel Müdürlüğe bir dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir. Bu sayede, öğrenci tekrar mali destek alabilir, ancak bu destek kredi şeklinde olur.

KYK kredisi ve burs süreçlerinde dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı bulunmaktadır. Öğrencilerin, KYK kredisi başvurusunu iptal ettirirken veya burs başvurusunda bulunurken bu detaylara dikkat etmeleri gerekmektedir.

5haber / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.