KYK’da Yeni Düzenlemeler! Giriş Çıkış Saatleri ve Burs Haklarında Değişiklik Gündemde

KYK’da Yeni Düzenlemeler! Giriş Çıkış Saatleri ve Burs Haklarında Değişiklik Gündemde
KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler kapıda. Giriş-çıkış saatlerine yönelik çalışmalar devam ederken, burs desteğinden faydalanamayacak öğrenci grupları da açıklandı.

KYK Yurt Giriş-Çıkış Saatlerinde Değişiklik yapılabilir

Üniversite öğrencilerinin barındığı KYK yurtlarında giriş-çıkış saatlerinin erkene çekilmesi üzerine bir çalışma yapıldığı biliniyor. Artan şiddet olayları ve yurtlarda daha güvenli bir ortam oluşturma amacıyla bu kararın alınması gündemde. Ancak henüz resmî bir açıklama yapılmadığı için öğrenciler konuyla ilgili detayları yakından takip ediyor. Giriş saatlerine yönelik düzenlemenin, kısa süre içerisinde netlik kazanması bekleniyor.

KYK Giriş Çıkış Saatleri Değişir mi?

Öğrencilerin KYK yurtlarında kalmaya devam edip edemeyecekleri ve yeni giriş-çıkış saatlerinin ne zaman uygulanmaya başlanacağı konusunda net bilgi bulunmamakla birlikte, üniversite öğrencilerini doğrudan etkileyecek olan bu yenilik için Bakanlığın yakın zamanda bir açıklama yapması bekleniyor. Yurtlara yönelik düzenlemeler sadece giriş-çıkış saatleriyle sınırlı kalmayacak; burs ve barınma hizmetlerinde de bazı yeni şartların uygulanması söz konusu olabilir.

Burs Desteğinden Kimler Yararlanamayacak?

2024-2025 eğitim-öğretim yılında burs desteği alan öğrencilerden bazıları, belli durumlarda bu hakkı kaybedebilecek. Aşağıdaki durumlarda öğrencilerin KYK bursları kesilecek:

  • Başarısızlık Durumu: Öğrenci, istenen diploma puanına ulaşamazsa ya da yeterli başarıyı sağlayamazsa.
  • Öğrenimden Ayrılma: Okuldan kayıt sildirme ya da mezuniyet öncesi eğitimden vazgeçme durumunda.
  • Disiplin Cezası: En az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alan öğrenciler burs hakkını kaybeder.
  • Öğretim Kurumu Kapanması: Eğitim gördüğü kurumun kapanması veya programın iptali durumunda.
  • Kayıt Dondurma ve Ders Kaydı Yaptırmama: Öğrenci, kayıt dondurduğunda veya ders kaydını yenilemediğinde burs desteği sonlandırılır.

Bu şartlar doğrultusunda öğrencilerin hem yurt olanaklarını hem de burs haklarını sürdürebilmeleri için başarılarını ve disiplin durumlarını korumaları gerekiyor.

5 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.