Özel'den Mater, Özerden ve Ayık Ziyareti: "Siyasetçiye Diktatör Denilemiyorsa Orası Diktatörlüktür"

Özel'den Mater, Özerden ve Ayık Ziyareti: "Siyasetçiye Diktatör Denilemiyorsa Orası Diktatörlüktür"
CHP lideri Özgür Özel, Bakırköy Cezaevi'nde Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Esila Ayık'ı ziyaret etti. Özel, "Siyasi tutsaklar Türkiye'ye yüktür. Bir ülkede siyasetçiye diktatör denilemiyorsa orası diktatörlüktür," diyerek tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını umut ettiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan gazeteci Çiğdem Mater, yapımcı Mine Özerden ve öğrenci Esila Ayık'ı ziyaret etti. Özel, ziyaret sonrası yaptığı açıklamalarla gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN CEZAEVİ ZİYARETİ VE AÇIKLAMALAR

Özel, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Can Atalay'ın tutukluluk hallerinin yanı sıra Çiğdem Mater ve Mine Özerden'in de cezaevinde olmasının hem kendileri hem de aileleri için büyük bir eziyet olduğunu, ancak bu durumun aynı zamanda Türkiye için de bir yük teşkil ettiğini vurguladı.

Özel, "Adının konulmadığı bir 'süreç' içerisinde, bir ilerleme beklentisiyle, siyasi tutukluların özgürlüğüne kavuşmasının bir yan kazanım olarak bu arkadaşlarımızın da dışarı çıkacağını umut ediyoruz. Ancak bu durumun bu kadar haksızlık yaşanmadan gerçekleşmesi gerekirdi," şeklinde konuştu.

ESİLA AYIK'IN DURUMUNA DİKKAT ÇEKTİ

Esila Ayık'ın sağlık sorunlarına da değinen Özel, "Sağlık sorunları kamuoyuna yansıdı. Hem cezaevi yönetimi hem de kendisiyle yaptığımız görüşmede, bazı haberlerin abartılı bir şekilde kamuoyuna yansımasından ve ortaya çıkan infialden rahatsız olduğunu ifade etti," dedi.

Özgür Özel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı'na küfür etmemiş, sadece 'diktatör' demiş olması, Yargıtay ve mahkeme kararlarına göre ağır eleştiri sınırları içerisinde değerlendirilmelidir. Cumhurbaşkanı'na 'diktatör' de diyoruz, 'tek adam' da diyoruz. Bunların söylenebildiği ülkelere demokrasi diyoruz. Ancak, bu ifadelerin kullanıldığı bir ülkede, 21 yaşında, böbrek hastası ve kalp rahatsızlığı olan bir genç kızı içeriye koyarsanız, o ülkeye 'diktatörlük' diyoruz. Esila, içeride geçirdiği her gün elinde tuttuğu düşüncenin doğruluğunu kanıtlıyor. Bugün Esila'yı serbest bıraksanız, onun savunduğunun aksine daha olumlu bir tablo yaratırsınız. Bir ülkede bir siyasetçiye sert tutumundan dolayı 'diktatör' denilemiyorsa, orası diktatörlüktür; denilebiliyorsa demokrasidir."

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.