Yeni Öğretmen Atamaları Eylül Ayına Yetişir mi?

Yeni Öğretmen Atamaları Eylül Ayına Yetişir mi?
20 bin öğretmen ataması süreci devam ederken, öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim yılına yetişip yetişemeyeceği merak konusu. Sözlü sınavlar tamamlandı, ancak atama takvimi henüz netleşmedi. Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin sözleşmeli öğretmen atama süreci hızla devam ediyor. Atanacak öğretmenlerin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başında görevlerine başlayıp başlamayacakları ise belirsizliğini koruyor. 1 Temmuz'da başlayan ve 10 Ağustos'ta sona eren sözlü sınavların ardından gözler, atama sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Ancak, yayınlanan takvimde göreve başlama tarihi hala yer almıyor.

Geçmiş atama takvimleri neler gösteriyor?

Önceki yıllardaki öğretmen atama süreçlerine bakıldığında, sözlü sınavların tamamlanmasının ardından yaklaşık 15-20 günlük bir sürecin ardından atama sonuçlarının açıklandığı görülüyor. Bu süreci takip eden aşamada ise güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmakta. Ancak bu aşamanın her ilde farklı sürelerde tamamlandığı ve genellikle 30 ila 60 gün arasında sonuçlandığı biliniyor.

Bakan Yusuf Tekin'den açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında, "Sözlü sınavlarla ilgili süreç tamamlanınca, güvenlik soruşturması takvimi de devreye girecek ve süreci hızlandırmak için ilgili mercilerden destek isteyeceğiz. Tüm işlemler tamamlandığında atamalar yapılacak ve öğretmenlerimiz ailemize katılmış olacak. Yeni eğitim yılına yetişmelerini arzu ediyoruz," ifadelerini kullandı. Bu açıklama, sürecin hızlandırılması yönünde adımlar atılacağını gösteriyor, ancak atamaların Eylül ayına yetişip yetişmeyeceği hala belirsiz.

Eylül ayında göreve başlamak mümkün mü?

2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül’de başlayacak. Ancak şu ana kadar (17 Ağustos itibariyle) sözlü sınav sonuçları açıklanmadı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, sözlü sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, itiraz süreçleri, atama tercihleri ve güvenlik soruşturması gibi adımların tamamlanması gerekecek. Tüm bu işlemlerin tamamlanmasının, yeni atanacak 20 bin öğretmenin Eylül ayında göreve başlayabilmesi için yeterli süreyi sağlamadığı düşünülüyor.

5Haber / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.