Yeni Vergi Dilimine Göre Öğretmenlerin 2024 Seminer Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Yeni Vergi Dilimine Göre Öğretmenlerin 2024 Seminer Ücretleri Ne Kadar Olacak?
2024 yılında öğretmenlerin katılacağı mesleki seminerlerde alacakları ek ders ücretleri belli oldu. Yeni vergi dilimine göre, öğretmenlerin yüz yüze yapılacak seminerlerde kazançları belirlendi.

Seminerler Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmenler, 2024 seminerleri kapsamında 24-28 Haziran tarihleri arasında mesleki çalışmalarını tamamlayacaklar. Bu süreçte beş gün boyunca devam edecek seminerlerde, öğretmenler her gün için 3 saat ek ders ücreti alacaklar.

Yüz Yüze Eğitim Modeli Benimsendi

2024 yılında Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında yapılan düzenlemeyle, Haziran ayındaki seminerler yüz yüze gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda Haziran seminerleri genellikle çevrimiçi olarak yapılırken, bu yıl alınan karar gereği öğretmenler fiziki olarak seminerlere katılacaklar.

Öğretmenler Ne Kadar Ücret Alacak?

Öğretmenlerin haftalık 15 saat ek ders ücreti alacağı açıklandı. Yeni vergi dilimindeki %27'lik oran dikkate alındığında, öğretmenler saat başına 91 TL ücret alacak. Bu durumda, seminerlere katılan bir öğretmen toplamda 1365 TL ödeme alacak.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

2024 seminer ödemeleri Temmuz ayında öğretmenlerin hesaplarına yatacak. Ayrıca, özel eğitim öğretmenleri bu seminerlerden %25 oranında artırımlı ücret alacaklar. Bu çerçevede, özel eğitim öğretmenleri toplamda 1706 TL ücret alacak.

5Haber / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.