Emekli Baba Borsada 1,6 Milyon TL Kaybedince Çıldırdı

Emekli Baba Borsada 1,6 Milyon TL Kaybedince Çıldırdı
Emekli bir baba, biriktirdiği parayı borsaya atınca beklemediği bir sonuçla karşılaştı.

Emekli bir vatandaş, elindeki birikimi BIST100'de değerlendirdi. Ama beklediği sonucu alamayınca çıldırdı. Elindeki paranın çoğunu kaybettiğini söyledi. 2,5 milyon TL'si 900 bin TL'ye düştü.

Borsadaki parası eriyince güncel değerini paylaşan bir emekli, 1,6 milyon TL'lik kaybı olduğunu söyledi. Hızını alamayan emekli vatandaş, hakaretler savurdu. Hangi hisse senetlerini aldığı ise bilinmiyor.

"Gözünüzü Paramıza mı Diktiniz!"

Emekli maaşı aldığını belirten vatandaş, yıllarca biriktirdiği parası ile borsada yatırım yapmak istedi. Ancak işler hesapladığı gibi gitmedi. Yatırım sürecinde yükseliş olduğu kadar düşüş de olabileceğini kabul etmedi.

Uzmanlar, eldeki hisse senedi veya değerli varlığın satışı yapılmadan, ilgili varlığın değer kazanması veya kaybetmesi tescilli değildir diyor. Yani yatırım nakite çevrilmediği sürece değer kaybından söz edilemez demek isteniyor.

Not: BIST100 aracılığı ile yapılan yatırımlardan yatırımcının kendisi sorumludur. Hisse senetleri değer kazanabildiği gibi değer de kaybedebilir. Yatırımlarınızı buna göre yapmalısınız. BIST100'ün veya yetkililerinin konuyla ilgili bir sorumluluğu yoktur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.